Kaneloni sa mesom na srpski način

Sastojci:
12 gotovih listova lazanje 350 g mešanog mlevenog mesajedno jaje glavica crnog lukačen belog luka4 kašike prezli2 kašike ajvara2 kriške punomasnog sira200 ml pavlake100 g narendanog ementaleraso, biber Priprema: Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju. Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji posuti ruzmarinom.
12 gotovih listova lazanje 350 g mešanog mlevenog mesajedno jaje glavica crnog lukačen belog luka4 kašike prezli2 kašike ajvara2 kriške punomasnog sira200 ml pavlake100 g narendanog ementaleraso, biber Priprema: Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju. Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji posuti ruzmarinom.