Cordon Bleu
Cordon Bleu
Za pripremu potrebno:
- 800 g pilećih filea
- biber
- 3 kašičice vegete
- 200 ml vode
- 2 kašike otopljenog maslaca
- 2 čena belog luka
- pola kašičice origana
- 4 šnite kuvane šunke
- 4 šnite trapista
- 1 kašika maslinovog ulja
Za paniranje:
- 80 g prezli
- 2 kašičice slatke crvene mlevene paprike
- 2 kašike izrendanog parmezana
Pileće filee, jedan po jedan, istucite čekićem za meso da dobijete tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite jednu kašičicu vegete. U odgovarajuću posudu stavite vodu, dve kašičice vegete, otopljeni maslac, istucani beli luk i origano. Smesu kuvajte dok ne prokuva, a onda mešajte još nekoliko minuta.
Pripremite smesu za paniranje tako što ćete pomešate prezle, mlevenu papriku i parmezan.Na pileći file stavite šnitu šunke, pa preko nje šnitu sira, zatim presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama. Pripremljeno meso umočite u tekuću smesu, a zatim u smesu za paniranje. Panirane odreske složite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Filete na kraju prelijte ostatkom tekuće smese i pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta.
Prijatno!
Filete na kraju prelijte ostatkom tekuće smese i pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар