Grčki giros
- pileći file 500 g
- senf 2 kašike
- suvi biljni začin 1 kašika
- origano 1 kašika
- ulje 3 kašike
- so,biber
Caciki salata:
- krastavac 1
- mirođija 1 kašika
- beli luk 1 čen
- kisela pavlaka 400 ml
- so po ukusu
Za prilog:
- pomfrit 500 g
- paprika 3
- paradajz 2
- crni luk 1 glavica
- tortilje 4 kom.
Priprema:
Pileći file iseckati na štapiće, pa dodati senf, ulje i začine. Pripremljeno meso ostaviti u frižideru barem sat vremena, pa ga propržiti u tiganju.
Caciki se priprema tako što se krastavac izrenda, a potom i iscedi. U činiju dodati pavlaku, sitno seckani beli luk i mirođiju, pa posoliti po ukusu. Ispržiti pomfrit, papriku i crni luk, a paradajz iseckati.
Tortilju s obe strane kratko zagrejati u tiganju, pa premazati caciki salatom. Na sredinu poređati piletinu, pomfrit, luk, paradajz i papriku, pa urolati.
Коментари
Постави коментар