Kaneloni sa mesom na srpski način
Sastojci:
- 12 gotovih listova lazanje
- 350 g mešanog mlevenog mesa
- jedno jaje
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 4 kašike prezli
- 2 kašike ajvara
- 2 kriške punomasnog sira
- 200 ml pavlake
- 100 g narendanog ementalera
- so, biber
Priprema:
Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju. Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji posuti ruzmarinom.
Коментари
Постави коментар