Kolač od maka i griza
Sastojci:
- 2 čaše (od 2 dl) šećera
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša griza
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša brašna
- 7-8 kašika maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika ruma (nije obavezno)
Glazura
- 100 g šećera u prahu
- sok 1/2 limuna
- malo narendane korice limuna
Priprema:
Mikserom umutite jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum. Dobijenu smesu sipajte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje i stavite na 170 stepeni, oko 25 minuta.
Dok se pečeni biskvit hladi, mikserom umutite šećer u pragu s rendanom limunovom koricom i sokom od limuna u glatku glazuru (limun nipošto ne sme da bude prskan, već organski. Ako nije, izostavite koricu iz recepta). Isecite kolač na kocke i prelijte ga glazurom.
Коментари
Постави коментар