Pikantna testenina sa piletinom
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 3 komada pilećih grudi
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 crveni luk
- 1 čajna kašičica ljute paprike
- 1 čajna kašičica majčine dušice ili ruzmarina
- 1 čajna kašičica seckanog ili belog luka u prahu
- 1 l mleka
- 800 g pene testenine
- 200 g rendanog trapista
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi (pazite da ne počne da gori). Dodajte piletinu koju ste prethodno isekli na trakice i pecite sve dok ne dobije zlatkastu boju. Nakon toga meso izvadite i ostavite sa strane, a na istom ulju prodinstajte luk i paprike takođe isečene na trakice, sve dok ne omekšaju (ne smeju da budu premekane i gnjecave).
Vratite piletinu ponovo u lonac, pa sve zajedno začinite solju, biberom, ljutom papričicom, majčinom dušicom ili ruzmarinom i belim lukom u prahu. Nakon toga u lonac sipajte mleko i testeninu, pa pustite da se sve kuva desetak minuta uz često mešanje. Na kraju dodajte rendani sir i jelo poslužite uz salatu po želji.
Коментари
Постави коментар