Treninzi



Znate vać kako to ide: ujutro se probudite, pogledate se u ogledalo - a tamo stomačić. Osećate se predebelo i radije biste ostali kod kuće, uz televizor i grickalice, nego da se suočite sa svim tim ljudima i ogledalima. Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu su još pre izvesnog vremena ustanovili da je osećaj da li smo debeli ili mršavi pre svega iluzija koja nastaje u našem zadnjem parietalnom korteksu - oblasti mozga koja integriše senzorne informacije iz različtih delova tela. Ali ne brinite, znamo kako vam je. A evo i nekoliko saveta kako da ovaj neprijatan osećaj najbrže prevaziđete i da ne dopustite da vam naruši samopouzdanje.


NOSITE CRVENO


Nije bitno da li se radi o karminu, laku za nokte ili komadu garderobe: u ovoj boji postoji nešto što čini da se odmah osećate hrabrije i što uliva poštovanje. Ako nosite bogatu, intenzivnu boju kao što je crvena to pokazuje da ste osoba spremna da se upusti u rizik. I muškarci vole dame u crvenom i utvrđeno je da ova boja povećava verovatnoću da vas pozovu na sastanak, a poznato je kako malo pažnje ume da nam podigne samopouzdanje.


STAVITE POJAS


Mada je to verovatno poslednja stvar koju želita kada se osećate “debelo i bezoblično”, on će vas podsetiti da vaše telo zapravo ima oblik. Nošenje pojasa je jednostavan i konkretan način da sebe fizički definišete i da naglasite granice svoga tela.


ISTAKNITE DETALJE


Lepi i upadljivi detalji - od odličnih cipela pa do omiljenih naušnica, ili elegantne torbice, pomoći će vam da odvratite pažnju od figure i da istaknete one delove tela koji vam se dopadaju. U ovu svrhu može da posluži čak i dobar sjaj za usne, koji reflektuje svetlost i čini da vam usta deluju punije.


ODABERITE ODEĆU KOJA PRATI LINIJU TELA


Vrećasta odeća čini da izgledate deblje, tako da sebi nećete učiniti uslugu ako obučete omiljenu iznošenu trenerku. Sa druge strane, ukrojena odeća koja vam dobro pristaje, kao što je blejzer, ponekad čini čuda za žensku figuru. Blejzer laska svakoj figuri i dobro stoji svakoj ženi.


OBUCITE CIPELE NA ŠTIKLU


Osećate se nisko i debeljuškasto? izdužite svoje noge parom cipela na štiklu u boji kože. Potrudite se da boja zaista odgovara boji vašeg tena, tako da cipele deluju kao produžetak nogu. I odaberite potpetice od najmanje 5cm.


SREDITE KOSU


Lepa kosa zaista uvek omogućava da se bolje osećate. Mnogi frizerski saloni vam je po vrlo povoljnoj ceni mogu isfenirati tako da dobije veći volumen i da učini da vam lice deluje duže i uže. Ili probajte sami sledeći trik: stavite kažiprst na sam vrh glave, odmerite dužinu malog prsta, i na ovako odmeren segment nanesite lak za veći volumen, na sam koren kose. Tako obradite celu kosu, sukcesivno sušeći svaki segment, pa zatim kosu nežno raščešljajte, podignite je na temenu, i napravite prefinjenu vazdušastu punđu ili konjski rep sa slobodnim pramenovima, koji će vašem licu dati prefinjen izgled.


PIJTE VIŠE VODE


Veoma je moguće da se tako debelo osećate i zbog nadimanja u stomaku. Glavni krivci za to su jaka i masna hrana, veštački zaslađivači i žvaka. Dobra vest: ravan stomak možete da vratite tako što ćete piti više vode i izbegavati hranu koja izaziva nadimanje.


VEŽBAJTE!!!


Mi smo za vas pronašli povoljne treninge kao i besplatnu nedelju joge u našem gradu!

Jogacentar Harmonylife od 8 do 12 oktobra nudi nedelju besplatne joge!


Futoška 115, tel. 063-332244





TeretanaGymtonic na spensu nudi aerobik treninge svakim danom za samo 1000 dinara mesečno!


Spens, tel 021-4882315





Missfitfitness & welness centar samo za žene nudi sve grupne treninge sa neograničenim brojem dolazaka za samo 1500 dinara!


Banović Strahinje 8, 021-4740669





Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu