Keks torta sa jagodama i belom čokoladom




Sastojci:

oko 500 g. petit keksa



Beli fil
  • 1 l. mleka
  • 150 g. šećera
  • 6 kašika gustina
  • 4 kašike brašna
  • 3 vanilin šećera
  • 100 g. bele čokolade
  • 250 g. maslaca ili margarina

Fil od jagoda
  • 500 g. jagoda (količina očišćenih)
  • 6 dcl. vode
  • 3 pudinga od jagode
  • 200 g. šećera
  • 2 šlaga

Priprema:
Sve sastojke za filove izmeriti, rasporediti u posude za mućenje i kuvanje, jagode izmiksati u blenderu na malo krupnije, ne treba da bude kaša kao za sok. Priprema i dobra organizacija je važna jer se filovi kuvaju u skoro isto vreme i topli se nanose na keks. 

Fil od jagoda
Puding razmutiti sa 1,5 dcl. vode i 5 kašika šećera, ostatak vode i šećera dodati usitnjenim jagodama i staviti da prokuva. Kuvati jagode kratko, jedan minut, dodati puding pa kuvati još minut, dva, to je dovoljno i fil je gotov. 

Beli fil
Gustin, brašno, 4 kašike šećera i 2 dcl. mleka izmešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka i šećera prokuvati pa skuvati fil. Skloniti sa vatre, dodati kockice bele čokolade, izmešati da se istopi pa odmah dodati i kocke maslaca i dobro izmiksitati. 

Keks ređati u dublji pleh dimenzija oko 20x30 cm. Nije potrebno da se namače u mleku jer su filovi topli i fino će omekšati. Rasporediti beli fil, keks, fil od jagode, keks, beli fil, keks, fil od jagode. Ostaviti preko noći u frižider da keks omekša, filovi da se stegnu i da se sjedine ukusi. 
Dekorisati šlagom.



Популарни постови са овог блога

Zara