Pita sa ajvarom i slaninom





Sastojci:
  • 5 kašika ljutog ajvara (ako ne volite ljuto, može i blagi)
  • 5 tanko isečenih šnita slanine pančete
  • 1 dl ulja
  • 4 jajeta
  • 150 g svežeg kravljeg sira
  • 2 dl jogurta
  • 15 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so i biber

Priprema:
Tanke šnite slanine pančete iseckati na sitne komadiće. U posudi umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke, jedan po jedan - prvo tečne, a nakon toga i suve, pa na kraju lagano umešati slaninu i ajvar (ili pinđur). 

Dobijenu smesu sipati u kalup za pitu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečenu pitu poslužiti dok je još topla uz dodatak ajvara, svežeg sira ili uz sezonsku salatu.


Популарни постови са овог блога

Zara