Pita sa ajvarom i slaninom





Sastojci:
  • 5 kašika ljutog ajvara (ako ne volite ljuto, može i blagi)
  • 5 tanko isečenih šnita slanine pančete
  • 1 dl ulja
  • 4 jajeta
  • 150 g svežeg kravljeg sira
  • 2 dl jogurta
  • 15 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so i biber

Priprema:
Tanke šnite slanine pančete iseckati na sitne komadiće. U posudi umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke, jedan po jedan - prvo tečne, a nakon toga i suve, pa na kraju lagano umešati slaninu i ajvar (ili pinđur). 

Dobijenu smesu sipati u kalup za pitu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečenu pitu poslužiti dok je još topla uz dodatak ajvara, svežeg sira ili uz sezonsku salatu.


Популарни постови са овог блога