Francuska supa od luka

  Sastojci:
  • 6 glavica crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 kašika brašna
  • 8 šolja goveđe supe
  • 1 lovorov lit
  • 1/4 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice oraščića
  • so
  • biber
  • 8 kriški bageta
  • 4 kugle mocarele
  • 1/2 šolje narendane fete
  • 1/4 šolje rendanog parmezana

Priprema:


Luk očistite pa svaku glavicu isecite na četiri dela. Stavite da se prži na ulju i mešajte. Posle 2-3 minuta smanjite temperaturu na najnižu i ostavite da se luk tako prži još 25 minuta. Treba da se karamelizuje. Dodajte šećer i brašno, pa dobro promešajte i ostavite na vatri još par minuta.

Goveđu supu stavite u drugu šerpu, dodajte lovorov list, bosiljak, oraščić, so i biber. Kuvajte oko 20 minuta poklopljeno. Zatim u supu dodajte karamelizovanu smesu od luka. Kuvajte još kratko pa sipajte u vatrostalne činije. Jedna činija treba da bude veličine za jednu osobu, a ove mere su za 8 osoba. Na svaku činiju odozgo, preko supe stavite krišku prepečenog hleba pa pospite rendanom mocarelom, fetom i parmezanom.

Zapecite u rerni na 250 stepeni 15 do 20 minuta ili dok sir ne dobije lepu zlatkastu boju. Francuska supa od luka služi se vruća. Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Zara