Brzi čokoladni kolač






Sastojci:
  • 225 g tamne čokolade
  • 225 g slatke pavlake
  • 1/4 kašičice soli
  • Kakao
  • Maslac za podmazivanje pleha

Priprema:

Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na blagoj vatri. U drugom plehu, ugrejte slatku pavlaku na niskoj temperaturi. Kada se dobro zagreje skinite je sa ringle i ubacite so. Promešajte.


Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano mešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite. Kada se kolač ohladio, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Pospite sa malo kakaoa i isecite.



Популарни постови са овог блога

Zara