Piletina sa puterom od kikirikija





Sastojci:
  • 1 (od 2 - 2,5 kg) pile
  • biozačin
  • biber

Premaz:
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 2 kašičice karija

Priprema:
Celo pile iseći na parčiće. Svako parče posuti mešavinom biozačina i bibera. Premaz: U činiju staviti sve navedene sastojke, sjediniti i dobro utrljati u meso. Ostaviti meso da odstoji jedan sat.

U pekač staviti ulje i jednu šolju (od 200 ml) tople vode. Posle datog vremena, poređati meso. Krompir očistiti (birati manje krompire, a veće iseći na pola), posuti sa biozačinom i dobro promešati. Krompir poređati oko mesa, u pekaču, preliti malo uljem, poklopiti pekač i staviti u zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Peći tri sata (ne treba okretati). Poslužiti sa salatom, po želji.


Популарни постови са овог блога

Zara