Piletina sa puterom od kikirikija
Sastojci:
- 1 (od 2 - 2,5 kg) pile
- biozačin
- biber
Premaz:
- 2 kašike senfa
- 2 kašike putera od kikirikija
- 50 ml ulja
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 2 kašičice karija
Priprema:
Celo pile iseći na parčiće. Svako parče posuti mešavinom biozačina i bibera. Premaz: U činiju staviti sve navedene sastojke, sjediniti i dobro utrljati u meso. Ostaviti meso da odstoji jedan sat.
U pekač staviti ulje i jednu šolju (od 200 ml) tople vode. Posle datog vremena, poređati meso. Krompir očistiti (birati manje krompire, a veće iseći na pola), posuti sa biozačinom i dobro promešati. Krompir poređati oko mesa, u pekaču, preliti malo uljem, poklopiti pekač i staviti u zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Peći tri sata (ne treba okretati). Poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар