Novogodišnji medenjaci





Sastojci:
  • 250g maslaca
  • 250g tamnog muskovado šećera
  • 500g meda
  • 950g brašna
  • 4 jaja
  • malo sode bikarbone
  • 4gr cimeta
  • 2 kašičice svežeg ribanog đumbira

Priprema:

Umutite sve sastojke i ostavite smesu da odstoji sat vremena u frižideru. Pripremite modlice novogodišnjih motiva, pospite brašno na radnu površinu i rastanjite masu na pola centimetra debljine. Stavite pekpapir na pleh i ređajte medenjake. Pecite ih na 170 stepeni dok ne dobiju lepu boju. Ostavite medenjake da se ohlade.

Glazura od belanaca:

  • 2 belanca
  • 330g sećera u prahu
  • 2 kašičice isceđenog limuna

Obojite u željenu nijansu jestivom bojom u prahu. Sipajte glazuru u kesu za zamrzivač. Odsecite jedan kraj kese, da bi dobili malu rupicu. Mi smo koristili crvenu i sa njom obojili zvezdice, a belom pravili šare kad se crvena potpuno stegla.

Ukrašene medenjake smestite u kutiju. Najlepši su kad odstoje nekoliko dana. Igrajte se sa oblicima i bojama, neka vaš tanjir sa kolačima bude prepun lepih želja za Novu godinu.


Популарни постови са овог блога

Zara