DIY: cveće u kosi


Kao što smo svi već mogli primetiti ovog proleća, a nije bilo baš lako ni ne zapaziti, cvetni anranžmani upleteni u frizure mnogih mladih dama postali su veoma popularni. Bili oni veliki ili mali, šareni ili jednobojni, diskretni ili pak upadljivi, izgleda da će cvetni rajfovi ove letnje sezone biti potpuni hit. Diskretan letnji outfit, bez previše šarenila i kiča, upotpunjen sa ovakvim detaljem u kosi može da izgleda veoma hrabro, elegantno i moderno. Iako su najčešce viđeni cvetni rajfovi, ja imam malo drugačiji predlog. 


Ovako to izgleda na moj način: 


Najlepše od svega je što vam za pravljenje ovog rajfa treba desetak minuta, a frizure, pak dve minute, a pored svega toga nece vas koštati više od 300 dinara, dok se u prodavnicama prodaju po minimalnoj ceni od 1000 dinara.

Za izradu Vam je potrebno: 
Pletenica rajf (možete naći u bilo kojoj kineskoj radnji, košta 100 dinara), ružice u raznim bojama, po vlastitoj želji i ukusu (takodje u bilo kojoj kineskoj radnji, moj predlog je Erker, gornji sprat), lepilo (imate ga na kasi svakog većeg supermarketa) i makaze. 

Prvo sam isekla ružice koje inače budu u malom buketiću, poslagala ih po redosledu kako želim da mi budu na pletenici, izmerila od kojeg do kojeg dela pletenice zelim da ih polepim, zabeležila ta mesta. Potom možete da se bacite na lepljenje, postupak je potpuno jednostavan i pušta vam na volju i maštu kakvu cvetnu dekoraciju želite u svojoj kosi. 

Ovako napravljenom cvetnom pletenicom možete praviti više vrsta frizura, moje omiljene kombinacije su ove dve na slici: 



Leva: Pošto kosu uvijete figarom, krpicama ili viklerima, ili pak imate srecu da ste prirodno talasate kose, pletenicu stavite odozgo i onda pozadi izvucete kosu ispod nje ali ostavite manji deo kose kako bi pletenicu zakačili šnalicama za glavu a ostatk kose koju ste izvukli pustite preko nje. 


Desna: Takodje pletenicu stavite odozgo na glavu ali ne izvlačite ništa, nego pramen po pramen kose zavlačite za pletenicu, ne morate čvrsto kao kod mene na slici, kako bi Vam frizura izgledala opuštenija, potom krajnje delove kose pozadi možete da pricvrstite ukosnicama da Vam ne bi ispadali. 

Budite lepe, ponosno i smelo prošetajte vaše unikatne cvetne frizurice kroz grad, sigurno je da nećete proći nezapaženo. 

Autor teksta:
Jovana Simić
Rubrika Pišite za nas



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu