Grčki giros






Sastojci:
  • pileći file 500 g
  • senf 2 kašike
  • suvi biljni začin 1 kašika
  • origano 1 kašika
  • ulje 3 kašike
  • so,biber

Caciki salata:

  • krastavac 1
  • mirođija 1 kašika
  • beli luk 1 čen
  • kisela pavlaka 400 ml
  • so po ukusu

Za prilog:

  • pomfrit 500 g
  • paprika 3
  • paradajz 2
  • crni luk 1 glavica
  • tortilje 4 kom.


Priprema:

Pileći file iseckati na štapiće, pa dodati senf, ulje i začine. Pripremljeno meso ostaviti u frižideru barem sat vremena, pa ga propržiti u tiganju. 

Caciki se priprema tako što se krastavac izrenda, a potom i iscedi. U činiju dodati pavlaku, sitno seckani beli luk i mirođiju, pa posoliti po ukusu. Ispržiti pomfrit, papriku i crni luk, a paradajz iseckati.


Tortilju s obe strane kratko zagrejati u tiganju, pa premazati caciki salatom. Na sredinu poređati piletinu, pomfrit, luk, paradajz i papriku, pa urolati. 

Популарни постови са овог блога

Parfois