Musaka sa mlevenim mesom i jajima




Sastojci:

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 – 2 glavice crnog luka 
  • 2 + 2 kašike ulja
  • 2 čaše vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • 6 barenih jaja + 1 celo jaje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 100gr sira trapista


Priprema:

Iseckati sitno luk, pa dodati suvi začin, čašu vode i 2 kašike ulja i staviti da se dinsta. Kada sva voda ispari dodati mleveno meso i biber, pa naliti još čašu vode i ostaviti da se dinsta zajedno sve uz mešanje. Kada je voda isparila dodati celo jaje i sjediniti. Peći u vatrostalnoj tepsiji.

Premazati je sa malo ulja. Jaja preseći na pola i okrenuta prema dole žmanca poslagati u tepsiju. Preko jaja prebaciti meso i ravnomerno rasporediti. Zagrejati 2 kašike ulja, pa dodati brašno i blago za propržiti, da ostane belo, pa naliti mleko i mešati da se malo zgusne. Malo ga posoliti kad bude gotov i preliti preko mesa, pa ravnomerno svuda razvući sos. Za kraj narendati sir i staviti da se zapeče na 150 stepeni sat vremena. Poslužiti toplo.


Популарни постови са овог блога

Parfois