Kaneloni sa mesom na srpski način




Sastojci:

  • 12 gotovih listova lazanje 
  • 350 g mešanog mlevenog mesa
  • jedno jaje 
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 4 kašike prezli
  • 2 kašike ajvara
  • 2 kriške punomasnog sira
  • 200 ml pavlake
  • 100 g narendanog ementalera
  • so, biber
Priprema:
Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti. 

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju. Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji posuti ruzmarinom.

Популарни постови са овог блога

Parfois