Kaneloni sa mesom na srpski način




Sastojci:

  • 12 gotovih listova lazanje 
  • 350 g mešanog mlevenog mesa
  • jedno jaje 
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 4 kašike prezli
  • 2 kašike ajvara
  • 2 kriške punomasnog sira
  • 200 ml pavlake
  • 100 g narendanog ementalera
  • so, biber
Priprema:
Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti. 

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju. Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji posuti ruzmarinom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu