Složenac od krompira i spanaća





Sastojci za manji pleh jer je to prilog:
  • 5 krompira srednje veličine
  • 300 gr spanaća
  • 1 kašika suvog začina
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika brašna
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • malo soli i bibera


Priprema:
Krompir očistiti pa iseći na deblje kolutovi i staviti da se prokuva. Kuvati 5 – 10 minuta pa skloniti sa vatre, ne bi trebalo da vam se raspadne, ali ako se i raspadne, šta sad, idemo dalje. Ocediti krompir. Ugrejati ulje pa dodati brašno i pržiti nekoliko minuta. Zaliti mlekom i vodom pa opet mešati. Dodati na kraju suvi začin, prstohvat soli i bibera i promešati. Treba da bude retko jer će deo vode ispariti u toku pečenja. Staviti vodu u šerpu da provri pa staviti spanać i kuvati 2 – 3 minute.

Ocediti pa spanać dodati u sos i promešati. Tepsiju, najbolje vatrostalnu ili keramičku premazati uljem, staviti pola krompira, preliti sa pola sosa, opet staviti krompir, ostatak pa preliti sa ostatkom sosa. Krompir treba da pliva u sosu. Dok to radite rerna vam se greje na 200 stepeni. Staviti da se peče ne manje od 30 minuta i ne više od sat vremena, tu izmedju kada procenite da je gotovo izvadite. Možete odgore ili u sos da narendate sira pa tako zapečete. Prijatno!


Популарни постови са овог блога

Zara