Tašne


Svi znamo za jednu od najpoznatijih modnih kuća Hermes baš kao i za neizostavan modni aksesoar čuvenu Birkin bag. Evo nekoliko zanimljivosti o nastanku jedne od najpoznatijih torbi na svetu!

Pre trideset godina engleska glumica i pevačica, Džejn Birkin, koja je svoju karijeru napravila u Francuskoj, sedela je u avionu pored Žan Lui Dime, izvršnog direktora u modnoj kući Hermes. Kako su joj Ispale stvari iz torbe i rasule se po podu, ona se opravdala time da ne može da pronađe lepu kožnu torbu u koju bi joj sve stalo. Nešto kasnije, na njenu adresu je isporučena torba inspirisana njom, koja će po njoj i dobiti ime - Birkin Bag.

Torba je postala statusni simbol, a nosi je "svako ko je neko". Džejn je naravno previše kul da bi je nosila - ona se bavi dobrotvornim radom i ne smatra lepim što torba košta od 9 000 do 150 000 evra.

U seriji Seks i Grad postoji čitava epizoda posvećena ovoj torbi, za koju postoji ogromna lista čekanja koja izluđuje Samantu. U jednom momentu, ona izjavljuje "It's not a bag - it's a fuckin' Birkin". Birkinka je dokaz moći i bogatstva - što oni manje tašti gledaju kao ružnu stvar jer predstavlja jaz između siromašnih i vladajućih - neko šeta torbu od 150 000 evra, a neko kartonsku kutiju.

Birkin bag danas na ručicama imaju Viktorija Bekam (koja poseduje kolekciju od sto torbi), Lejdi Gaga, Bijonse, Kim Kardashian ali i ozbiljne žene iz kraljevskih porodica ili političkog miljea.




Victoria Beckham 

Lady Gaga

Kim Kardashian

Mi smo pronašli nešto slično za vas u butiku Republic u Zmaj Jovinoj 6 po veoma povoljnoj ceni.



 1300RSD

        

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu