Torta sa jagodama i jogurtom
Sastojci:
- 1kg jagoda
- 600ml jogurta
- 4 jaja
- 80g šećera
- 4 kašike mleka
- 70g brašna
- prašak za pecivo
- 30g želatina u prahu
- 12 kašika vode
- 500ml slatke pavlake
- 250g šećera u prahu
Priprema:
Jaja i šećer umutiti mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano pomešati i usputi u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Zagrejati (ali ne do ključanja) 200ml jogurta i u njemu mešanjem otopiti nabubren želatin i zatim dodati preostali jogurt. Jedan deo jagoda složiti po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno samleti. Usitnjene jagode umešati u jogurt.
Slatku pavlaku mešati mikserom dok se ne dobije čvrst šlag, a na kraju umešati šećer u prahu. Jogurt sa vocem i šlag lagano izmešati i preliti preko biskvita. Pre služenja, tortu ohladiti u frižideru. Prijatno!
Коментари
Постави коментар