Torta sa jagodama i jogurtom

   

Sastojci:
  • 1kg jagoda 
  • 600ml jogurta 
  •  4 jaja 
  •  80g šećera 
  •  4 kašike mleka 
  •  70g brašna 
  •  prašak za pecivo 
  •  30g želatina u prahu 
  •  12 kašika vode 
  •  500ml slatke pavlake 
  •  250g šećera u prahu 

Priprema:



Jaja i šećer umutiti mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano pomešati i usputi u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Zagrejati (ali ne do ključanja) 200ml jogurta i u njemu mešanjem otopiti nabubren želatin i zatim dodati preostali jogurt. Jedan deo jagoda složiti po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno samleti. Usitnjene jagode umešati u jogurt.


Slatku pavlaku mešati mikserom dok se ne dobije čvrst šlag, a na kraju umešati šećer u prahu. Jogurt sa vocem i šlag lagano izmešati i preliti preko biskvita. Pre služenja, tortu ohladiti u frižideru. Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Parfois