Piletina u umaku od paradajza
Sastojci:
- belo pilece meso 1 kg
- praziluk 500 g
- beli luk 3-4 cena
- paradajz 500 g
- veza persuna 1
- cubrica,grancica 1-2
- bibera po ukusu
- suvi biljni zacin po ukusu
Priprema:
Piletinu iseči na kockice i začiniti začinom i biberom, pa kratko propeći na ulju. Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno seckan praziluk, dok ne počne da se zgusnjava, podlivati ga sa malo vode. Dodati beli luk. Paradajz očistiti od korice i naseći mesnati deo. Dodati praziluku i kuvati na laganoj vatri dok se lepo ne zgusne,dodati malo secera,da"ubije"kiselost. Staviti kockice mesa, pa još desetak minuta krckati na tihoj vatri. Začiniti po ukusu, poprašiti sitno seckanim peršunom i izmrviti par grančica cubrice. Dinstati još par minuta. Ukrasiti grančicama cubrice i služiti toplo.
Коментари
Постави коментар