Piletina u umaku od paradajza





Sastojci:
  • belo pilece meso 1 kg
  • praziluk 500 g
  • beli luk 3-4 cena
  • paradajz 500 g
  • veza persuna 1
  • cubrica,grancica 1-2
  • bibera po ukusu
  • suvi biljni zacin po ukusu

Priprema:
Piletinu iseči na kockice i začiniti začinom i biberom, pa kratko propeći na ulju. Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno seckan praziluk, dok ne počne da se zgusnjava, podlivati ga sa malo vode. Dodati beli luk. Paradajz očistiti od korice i naseći mesnati deo. Dodati praziluku i kuvati na laganoj vatri dok se lepo ne zgusne,dodati malo secera,da"ubije"kiselost. Staviti kockice mesa, pa još desetak minuta krckati na tihoj vatri. Začiniti po ukusu, poprašiti sitno seckanim peršunom i izmrviti par grančica cubrice. Dinstati još par minuta. Ukrasiti grančicama cubrice i služiti toplo.

Популарни постови са овог блога

Zara