Američke čokoladne palačinke
- 250 ml mleka
- 220 gr brašna
- 1 jaje
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
- na vrh kašičice soda bikarbone
- 50 gr maslaca
- 50 gr čokolade
Fil:
- 250 gr mascarpone sira
- 100 gr slatke pavlake
Karamel preliv:
- 100 gr mlečnih karamel bombona
- 3 kašike slatke pavlake
Priprema:
U odgovarajuću posudu sipati mascarpone i slatku pavlaku a zatim umutiti sa mikserom. Na nižoj temperature istopiti karamel bombone i slatku povlaku. Mešati da se lepo sjedini.
Na tanjir staviti palačinku zatim naneti fil uz pomoć poslastičarske kese. Staviti drugu palačinku, zatim ponoviti postupak sa filom i još jednom palačinkom. Ukrastiti sa filom i preliti sa karamelom u neograničenim količinama .
Mikserom, najmanjom brzinom umutiti jaje i mleko. Maslac i čokoladu rastopiti, malo prohladiti pa dodati predhodnoj smesi. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so, zatim sjediniti sa predhodnom smesom. Sa manjom kutlačom (40 ml) stavljati smesu u centar zagrejanog tiganja i napraviti krug prečnika oko 10-12 cm. Kada na površini palačinke počnu se stvarati mehurići, uz pomoć špatule okrenuti je i ispeći drugu stranu, ali mnogo kraće nego prvu.
U odgovarajuću posudu sipati mascarpone i slatku pavlaku a zatim umutiti sa mikserom. Na nižoj temperature istopiti karamel bombone i slatku povlaku. Mešati da se lepo sjedini.
Na tanjir staviti palačinku zatim naneti fil uz pomoć poslastičarske kese. Staviti drugu palačinku, zatim ponoviti postupak sa filom i još jednom palačinkom. Ukrastiti sa filom i preliti sa karamelom u neograničenim količinama .
Коментари
Постави коментар