Čupava torta




Sastojci:

Za kore:
  • 10 belanaca
  • 10 žumanaca
  • 300 g šećera
  • 150 g „plazme mlevene“
  • 150 g mlevenih badema
  • 3 kašike kakaoa


Za fil:
  • 5 jaja
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike mlevene kafe
  • 350 g maslaca
  • 50 g suvog grožđa
  • 2,5 dl ruma



Za ukrašavanje 500 ml slatke pavlake.


Priprema:

Za kore umutite žumanca sa šećerom, dodajte mlevenu plazmu, bademe i kakao. Kada smesa postane kompaktna, dodajte umućena belanca i lagano promešajte varjačom. Masu izlijte u četiri podmazana okrugla pleha i pecite na 200 stepeni. Za fil umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i kafu, pa dobijenu smesu kuvajte na pari. Kada se šećer istopi, dodajte čokoladu za kuvanje i nastavite da kuvate dok fil ne počne da se zgušnjava. Kada se fil ohladi, dodajte mu penasto umućen maslac, te mutite mikserom dok ne dobijete kompaktan fil. Ubacite suvo grožđe koje ste prethodno potopili u rum, pa sve dobro izmešajte. Kore natopite rumom, svaku premažite filom, a poslednju umućenom pavlakom. Prijatno!




Популарни постови са овог блога

Parfois