Ns za Dž u ItalijiU susret letu i godišnjim odmorima, odlučile smo da posetimo prelepu Italiju. Ovoga puta naš i zbor je bio Napulj.


Grad o kom ćete čuti svašta - jedni kažu najopasnije mesto, drugi kažu najzanimljivije, treći citiraju onu čuvenu "Videti Napulj i umreti". Mi kažemo da je Napulj jedan od najlepših gradova koje smo posetile, ali ujedno i najdinamičniji. Veselje, gužva, umetnost, haos, lepota, raspadanje, razapet veš svuda unaokolo, sjaj i beda velegrada i veličanstveni Vezuv koji se nad njim uzdiže. 

Postoji toliko mnogo mesta koja biste trebali da vidite u ovom divnom gradu. Castel Nuovo, veliki dvorac podignut 1282. godine i La Villa Comunale koja poseduje najstariji akvarijum u Europi. Museo Nazionale di Capodimonte koji izlaže umetnička dela Michelangela, Rafaela, Botticellia i Caravaggia. Tu su i nezaobilazne crkve i dvorci koje svakako treba posetiti.


Palazzo Reale
Duomo

Piazza Plebicisto
Castel Nuovo


Možemo da kažemo da je Napulj jedno od najpovoljnijih mesta za shopping. U buticima koji se prostiru po čitavom gradu odeća i obuća se može pronaćo od 1 do 25 eura! Pogledajte šta smo zabeležile za vas:


Популарни постови са овог блога