Tiramisu sa jagodama
Sastojci:
- 2 kutije piškota (oko 46 komada piškota)
- 2 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 250 g maskarpone sira
- 250 g slatke pavlake
- 800 g jagoda
- kuvana kafa
- 1 kesica instant kafe
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Skuvati crnu kafu i u nju istresti i jednu kesicu instant kafe, pa promešati. Natapati piškote u kafu i poređati na tacnu.
Umutiti 2 jaja sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku pavlaku. Sjediniti umućena jaja sa umućenom pavlakom, dodati maskarpone sir i lagano sve promešati. 400 g jagoda sitno naseckati i posuti vanilinim šećerom, pustiti da odstoji da pusti sok koji se ocedi. Jagode se zatim dodaju prethodnoj smesi i sve se promeša. Pola fila se stavi preko piškota, zatim se opet stavi red piškota, takođe namočenih u kafu, pa druga polovina fila.
Gore se poređaju preostale jagode koje su isečene na krupnije komade. Preko jagoda se stavi preliv za torte (crvene boje), koji se pripremi prema upustvu sa kesice. Kolac dobro ohladiti u frižideru. Prijatno!
Коментари
Постави коментар