Pasta sa prazilukom






Sastojci:
  • 350 g testenine,
  • 250 g slatke pavlake,
  • 1 veći krompir,
  • 3 praziluka,
  • 40 g maslaca,
  • 3 dl supe,
  • 1 štapić celera,
  • 2 kašike maka,
  • biber,
  • so

Priprema:
Skuvati testeninu u većoj količini slane vode. Oprati i krupno nastrugati celer. Očišćen praziluk (ukloniti zelene delove) sečen na kolutove i oljušten krompir sečen na kocke propržiti na maslacu. Zaliti supom. Staviti da proključa, posoliti i pobiberiti. Smanjiti vatru i kuvati 20 minuta.

Onda izmiksirati praziluk i krompir. Vratiti na vatru i umešati pavlaku. Prokuvati još koji minut da se krem zgusne. Na teflonskom tiganju propržiti mak (4 minute) bez masnoće. Ocediti skuvanu testeninu, začiniti je pripremljenim kremom od praziluka, rendanim celerom i makom. Dobro izmešati i poslužiti.

Популарни постови са овог блога

Zara