Pita sa tikvicama





Sastojci:
  • 200 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • so
  • voda

Nadev:
  • 600 g tikvica,
  • glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 80 g pirinča,
  • šolja i po mleka,
  • 2 jaja,
  • ulje,
  • so,
  • biber.

Priprema:
Od brašna, ulja, soli i vode zamesiti testo i ostaviti ga da stoji. Nastrugati crni luk i izmešati sa sitno naseckanim tikvicama, posoliti, pobiiberiti po ukusu. Na ulju propržiti izgnječeni beli luk i dodati kratko prokuvan pirinač. Izmešati obe mase, dodati umućena jaja, mleko i po potrebi posoliti. Testo premesiti i razvući dve kore, jedna veličine kalupa u kome će se peći, ali druga kora mora biti veća. Staviti na podmazan kalup veću koru, prekriti filom, a zatim preko drugu koru. Krajeve spojiti. Pitu izbosti viljuškom i peći oko pola sata na umerenoj temperaturi.


Популарни постови са овог блога

Zara