Pita sa tikvicama
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 kašike ulja
- so
- voda
Nadev:
- 600 g tikvica,
- glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 80 g pirinča,
- šolja i po mleka,
- 2 jaja,
- ulje,
- so,
- biber.
Priprema:
Od brašna, ulja, soli i vode zamesiti testo i ostaviti ga da stoji. Nastrugati crni luk i izmešati sa sitno naseckanim tikvicama, posoliti, pobiiberiti po ukusu. Na ulju propržiti izgnječeni beli luk i dodati kratko prokuvan pirinač. Izmešati obe mase, dodati umućena jaja, mleko i po potrebi posoliti. Testo premesiti i razvući dve kore, jedna veličine kalupa u kome će se peći, ali druga kora mora biti veća. Staviti na podmazan kalup veću koru, prekriti filom, a zatim preko drugu koru. Krajeve spojiti. Pitu izbosti viljuškom i peći oko pola sata na umerenoj temperaturi.
Коментари
Постави коментар