Punjeni plavi patlidžan
Sastojci
- 4 manja plava patlidžana
- 200 gr mlevenog mesa
- 1 crvena paprika
- 4 manja paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja skuvanog pirinča
- biber, so
Priprema:
Iseći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Iseckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni. Ispržiti meso, naseckani crni i beli luk i pirinač. Začiniti po ukusu solju i biberom. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa sa mesom, a preko njega propržena sredina.
Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom i krem sirom.
Prijatno!
Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom i krem sirom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар