Rolnice od mešanog mesa
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu,
- 200 g mlevene junetine,
- 200 g mlevene piletine,
- 1 praziluk,
- 3 čena belog luka,
- 1 plavi patlidžan,
- 150 g mladog sira,
- 2 jajeta,
- 1 kašičica mlevene paprike,
- 1 dl ulja,
- origano
- susam,
- seme lana
- mešavina začina.
Priprema:
Beli luk što sitnije iseckati, patlidžan oguliti i iseći na kockice, a praziluk takođe iseckati na kockice. Na malo ulja propržiti prazuluk i beli luk, zatim dodati mlevenu junetinu i piletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, origano i mešavinu začina po ukusu i dobro promešati. Dinstanu masu ostaviti da se ohladi, pa umešati jaje i mladi sir. Kore za pitu iseći na kvadrate otprilike 12x12cm. Po dva kvadrata složiti jedan na drugi, u sredinu staviti kašiku fil, bočne stranice staviti ka unutra, a potom urolati.
Punjene rolnice poslagati u nauljenu tepsiju, premazati ih umućenim jajetom i posuti mešavinom susama i semena lana. Rolnice peći u zagrejenoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Prijatno!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар