Rolnice od mešanog mesa





Sastojci:
  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 200 g mlevene junetine,
  • 200 g mlevene piletine,
  • 1 praziluk,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 plavi patlidžan,
  • 150 g mladog sira,
  • 2 jajeta,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • 1 dl ulja,
  • origano
  • susam,
  • seme lana
  • mešavina začina.

Priprema:
Beli luk što sitnije iseckati, patlidžan oguliti i iseći na kockice, a praziluk takođe iseckati na kockice. Na malo ulja propržiti prazuluk i beli luk, zatim dodati mlevenu junetinu i piletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.

Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, origano i mešavinu začina po ukusu i dobro promešati. Dinstanu masu ostaviti da se ohladi, pa umešati jaje i mladi sir. Kore za pitu iseći na kvadrate otprilike 12x12cm. Po dva kvadrata složiti jedan na drugi, u sredinu staviti kašiku fil, bočne stranice staviti ka unutra, a potom urolati.

Punjene rolnice poslagati u nauljenu tepsiju, premazati ih umućenim jajetom i posuti mešavinom susama i semena lana. Rolnice peći u zagrejenoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.

Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Zara