Cassata Napolitana






Sastojci:
  • 3 belanca
  • 3dl umućene slatke pavlake
  • 2dl sladoleda od malina
  • 2dl sladoleda od pistaća
  • 2dl sladoleda od vanile
  • 150gr šećera
  • 150gr ušećerenog voća
  • 2dl ruma

Priprema:
Iseckajte voće na kockice i natopite ih u rumu. U veliki kalup sipajte, sloj po sloj, sladoled od vanile, malina i pistaća, a sredinu ispunite smesom koju ćete pripremiti na sledeći način: belance umutite i izmešajte sa vrućim ukuvanim šećerom. Kada se ta masa ohladi, dodajte joj umućenu slatku pavlaku i natopljeno voće. Sladoled stavite u zamrzivač da se stegne, a zatim ga istresite iz kalupa i ukrasite po želji.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu