Punjeni krompir zapečen u rerni
Sastojci:
- 6 većih krompira
- 5-6 krugova šunke
- 1 kocka tvrdog sira
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- 50 g slanine
- perca mladog crnog luka
- so
- biber
Priprema:
Krompire obariti u ljusci zatim oljuštiti i izdubiti sredinu. Sjediniti seckanu šunku i slaninu, sir, jaje, pavlaku, iseckana perca mladog crnog luka, izvađenu sredinu krompira i začiniti. Krompire složiti u pekač zatim ih začiniti biljnim začinom.
Krompire napuniti pripremljenim filom. U pekač sipajte 50-100 ml vode. Krompire preliti uljem i staviti da se peku na 200°C oko 25-30 minuta. Uz ovaj krompir poslužite sezonsku salatu i uživajte. Prijatno!
Коментари
Постави коментар