Punjeni krompir zapečen u rerni




Sastojci:

  • 6 većih krompira
  • 5-6 krugova šunke
  • 1 kocka tvrdog sira
  • 1 jaje
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 50 g slanine
  • perca mladog crnog luka
  • so
  • biber




Priprema:
Krompire obariti u ljusci zatim oljuštiti i izdubiti sredinu. Sjediniti seckanu šunku i slaninu, sir, jaje, pavlaku, iseckana perca mladog crnog luka, izvađenu sredinu krompira i začiniti. Krompire složiti u pekač zatim ih začiniti biljnim začinom.

Krompire napuniti pripremljenim filom. U pekač sipajte 50-100 ml vode. Krompire preliti uljem i staviti da se peku na 200°C oko 25-30 minuta. Uz ovaj krompir poslužite sezonsku salatu i uživajte. Prijatno!


Популарни постови са овог блога

Zara