Pohovana piletina u sosu od limete






Sastojci:
  • 4 šnicle pilećeg belog mesa
  • sok od jedne limete
  • 1 jaje
  • 2/3 šolje prezli
  • 6 kašika putera
  • kašičica usitnjenog vlašca
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 2 kašike maslinovog ulja



Priprema:

Piletinu uvaljajte u jaje, a zatim i u prezle. Stavite na rešetku da se suše oko 10 minuta. Zagrejte maslinovo ulje i u njemu pržite meso oko 3-5 minuta sa svake strane. Iz tiganja iscedite preostalu masnoću i sipajte sok od jedne limete. Kuvajte na tihoj vatri dok ne počne da vri. Dodajte puter i mešajte dok se otopi. Začinite vlašcem i mirođijom. Piletinu prelijte sosem i poslužite.


Популарни постови са овог блога

Zara