Musaka od plavog patlidžana
Sastojci:
- 1 kg plavog patlidžana
- 500 gr mlevenog mesa
- 200 gr brašna
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 glavica luka
- 7 jaja
- 1 dl mleka
- so i biber
- 1 dl ulja
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, iseći po dužini na kriške debljine pola centimetra i potopiti ih u činiju sa hladnom slanom vodom kako bi izgubili gorčinu. Umutiti 5 jaja i malo posoliti, a u drugi tanjir sipati brašno. Patlidžan ocediti pa svaki komad umakati u brašno pa u jaja i pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.
Na ulju izdinstati sitno naseckan crni luk, mleveno meso, so i biber i sve dobro propržiti. Umutiti dva jaja, mleko i pavlaku, posoliti i pobiberiti. U vatrostalnu posudu složiti red pohovanih patlidžana, preko rasporediti pola mase mesnog fila pa zalti jednom trećinom preliva od jaja i mleka. Zatim složiti drugi red patlidžana, mesa i preliva. Završiti slaganje redom patlidžana i preliti preostalim prelivom od mleka jaja. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 45-50 minuta.
Коментари
Постави коментар