Musaka od plavog patlidžana






Sastojci:
  • 1 kg plavog patlidžana 
  • 500 gr mlevenog mesa 
  • 200 gr brašna 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • 1 glavica luka 
  • 7 jaja 
  • 1 dl mleka 
  • so i biber 
  • 1 dl ulja


Priprema:

Patlidžan oljuštiti, iseći po dužini na kriške debljine pola centimetra i potopiti ih u činiju sa hladnom slanom vodom kako bi izgubili gorčinu. Umutiti 5 jaja i malo posoliti, a u drugi tanjir sipati brašno. Patlidžan ocediti pa svaki komad umakati u brašno pa u jaja i pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.

Na ulju izdinstati sitno naseckan crni luk, mleveno meso, so i biber i sve dobro propržiti. Umutiti dva jaja, mleko i pavlaku, posoliti i pobiberiti. U vatrostalnu posudu složiti red pohovanih patlidžana, preko rasporediti pola mase mesnog fila pa zalti jednom trećinom preliva od jaja i mleka. Zatim složiti drugi red patlidžana, mesa i preliva. Završiti slaganje redom patlidžana i preliti preostalim prelivom od mleka jaja. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 45-50 minuta.



Популарни постови са овог блога

Zara