Pohovane banane
Sastojci:
- 4 banane
- 1 jaje
- malo šećera
- 1 kašika ulja
- 0,5 dl kisele vode
- 0,5 dl mleka
- 3 kašike brašna
- malo cimeta
- ulje za prženje
- Za dekoraciju:
- šlag
- sladoled
- 100 g čokolade
- čokoladne mrvice
Priprema:
Umutiti jaje sa malo šećera, pa dodati ulje, brašno, vodu, mleko i cimet. Sve dobro izmešati dok masa ne postane glatka i malo gušća od mase za palačinke. Oljuštiti banane i preseći ih po dužini, malo ukoso.
U dubljem tiganju zagrejati ulje, banane umočiti u pripremljenu masu za pohovanje, pa ih pržiti dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Na tanjir servirati po dve polovine, preliti ih rastopljenom čokoladom, ukrasiti ih kuglama šlaga i sladoleda, kriškama voća i čokoladnim mrvicama.
Коментари
Постави коментар