Pohovane banane





Sastojci:
  • 4 banane
  • 1 jaje
  • malo šećera
  • 1 kašika ulja
  • 0,5 dl kisele vode
  • 0,5 dl mleka
  • 3 kašike brašna
  • malo cimeta
  • ulje za prženje
  • Za dekoraciju:
  • šlag
  • sladoled
  • 100 g čokolade
  • čokoladne mrvice


Priprema:

Umutiti jaje sa malo šećera, pa dodati ulje, brašno, vodu, mleko i cimet. Sve dobro izmešati dok masa ne postane glatka i malo gušća od mase za palačinke. Oljuštiti banane i preseći ih po dužini, malo ukoso.

U dubljem tiganju zagrejati ulje, banane umočiti u pripremljenu masu za pohovanje, pa ih pržiti dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Na tanjir servirati po dve polovine, preliti ih rastopljenom čokoladom, ukrasiti ih kuglama šlaga i sladoleda, kriškama voća i čokoladnim mrvicama.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu