Rižoto sa povrćem




Sastojci:
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paradajz
  • 3 krompira
  • 150 gr pirinača
  • šolja supe pripremljene od 1 kocke od povrća
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • veza peršunovog lista


Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, šargarepu na kolutove, papriku na kockice. Očjuštite paradajz i krompir pa ih iseckajte na kockice. Zagrejte maslinovo ulje, pa stavite luk da se proprži sa paprikom i šargarepom. Dolijte 0,5dl vode, pa ostavite dok ne ispari voda da se krčka sve zajedno. Dodajte paradajz, krompir i pirinač, nalijte supu i ostavite na laganoj vatri krčka 20 minuta.

Na kraju dodajte so ili začine po ukusu, pa ostavite da prokrčka još 10 minuta. Ako je potrebno dolijte vode, da jelo bude fino sočno. Poslužite toplo.


Популарни постови са овог блога

Zara