Banana split rolat






Sastojci:

Kora
  • 6 jaja
  • 2 kašike vrele vode
  • 150 g šećera u prahu
  • 60g brašna
  • 50 g mlevenih oraha
  • 1 vanilin šećer

fil
  • 400 ml mleka
  • 1 puding od vanile
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2-3 banane
  • 3-4 kaš. čokoladnih mrvica

ukras
  • 2 šlag kreme
  • 2 kaš. eurokrema
  • 3 kaš. mlevenih oraha

Priprema:
Penasto umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu.
Dodajte 2 kaš. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane bledja. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer. U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mlevenim orasima.

Postepeno dodavajte sneg od belanaca i pazljivo promešajte testo.
Pecite u plehu sa pek papirom na 180 °C, 20 min. Ispečenu koru odmah izručite na krpu, posutu šećerom i zarolajte u rolat. Za fil skuvajte puding u 400 ml mleka i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo šćerom.

Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte čokoladne mrvce i dobro promešajte, ostavite ga 30 min u frižideru.
Razavijte krpu sa korom i nanesite fil preko čitave kore. Banane ogulite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu kore Koru lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mlevenim orasima i rastopljenim eurokremom.

Популарни постови са овог блога

Zara