Piletina u paradajz sosu sa parmezanom






Sastojci
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica peršuna
  • so i biber
  • 8 šnicli pilećeg belog mesa
  • pola šolje mocarele
  • 16 kašičica parmezana
  • 2 kašike putera

Za sos:
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • crni luk
  • 2 čena belog luka
  • vezica celera
  • šargarepa
  • so i biber
  • 900 g pelata
  • 6 listova bosiljka
  • 2 lista lovora
  • 4 kašike putera


Priprema

Sos
U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte iseckane crni i beli luk i dinstajte ih dok crni luk ne postane staklast, oko 2 minuta. Dodajte celer i šargarepu i pososlite i pobiberite. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte paradajz, bosiljak i lovor i pustite da struji na tihoj vatri oko sat vremena, dok se ne zgusne. Izvadite lovorovo lišće i probajte sos. Ukoliko je još kiselkast, dodajte puter. Polovinu sosa stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku masu, a zatim dodajte i ostatak.

Meso
1. Rernu uključite na 250 C. Začine za meso pomešajte sa uljem, posolite i pobiberite. U tu smesu uvaljajte sve pileće šnicle. Marinirano meso pržite dok ne poprimi blago braon boju, po 2 minuta sa svaku strane.

2. Piletinu stavite u pleh, pa na svaku šniclu nanesite paradajz sos, zatim po kašiku mocarele i po dve kašičice parmezana. Preko mesa zatim nanesite komadiće putera. Pecite dok se sir ne otopi, a piletina dobro ispeče, oko 3 do 5 minuta.


Популарни постови са овог блога

Zara