Piletina u paradajz sosu sa parmezanom
Sastojci
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica peršuna
- so i biber
- 8 šnicli pilećeg belog mesa
- pola šolje mocarele
- 16 kašičica parmezana
- 2 kašike putera
Za sos:
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- crni luk
- 2 čena belog luka
- vezica celera
- šargarepa
- so i biber
- 900 g pelata
- 6 listova bosiljka
- 2 lista lovora
- 4 kašike putera
Priprema
Sos
U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte iseckane crni i beli luk i dinstajte ih dok crni luk ne postane staklast, oko 2 minuta. Dodajte celer i šargarepu i pososlite i pobiberite. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte paradajz, bosiljak i lovor i pustite da struji na tihoj vatri oko sat vremena, dok se ne zgusne. Izvadite lovorovo lišće i probajte sos. Ukoliko je još kiselkast, dodajte puter. Polovinu sosa stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku masu, a zatim dodajte i ostatak.
Meso
1. Rernu uključite na 250 C. Začine za meso pomešajte sa uljem, posolite i pobiberite. U tu smesu uvaljajte sve pileće šnicle. Marinirano meso pržite dok ne poprimi blago braon boju, po 2 minuta sa svaku strane.
2. Piletinu stavite u pleh, pa na svaku šniclu nanesite paradajz sos, zatim po kašiku mocarele i po dve kašičice parmezana. Preko mesa zatim nanesite komadiće putera. Pecite dok se sir ne otopi, a piletina dobro ispeče, oko 3 do 5 minuta.
Коментари
Постави коментар