Špagete u sosu od tikvica



Sastojci:

  • tikvice
  • crni luk
  • beli luk
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • slatka pavlaka
  • špagete
  • so
  • biber
  • gustin



Priprema:

Tikvice oprati, očistiti i po potrebi oljuštiti (ako su u pitanju uvozne italijanske zelene tikvice cukini, nije ih potrebno ljuštiti). Prvo svaku tikvicu preseći na pola, a zatim iseckati na tanke listiće. Oljuštiti i iseckati crni i beli luk. Peršun oprati, posušiti i iseckati. 


Zagrejati u tiganju maslinovo ulje. Propržiti crni luk. Kada postane staklast, crnom luku dodati beli luk i tikvice. Pržiti uz mešanje i zatim doliti supu i slatku pavlaku. Krčkati na blagoj temperaturi oko 10 minuta. Skuvati špagete. Razmutiti gustin sa malo mlake vode (ili mleka, po želji) i umešati u sos. Prokuvati i skinuti sa ringle. Iseckati peršun. Procediti špagete i izmešati ih sa sosom.


Популарни постови са овог блога

Zara