Čiz kejk (cheese cake)
Sastojci:
- 300 gr mlevene Plazme
- 125 gr otopljenog putera
- 1 limun-sok
- 1 pomorandža-sok
- 300 gr voćne mešavine:malina, kupina, jagoda…
- 150 gr šećera
- 2 kašike gustina (skrobno brašno)
- 80 ml vode
- 500 gr slatke pavlake
- 150 gr šećera u prahu
- 500 gr Ala kajmaka (krem sir)
Priprema:
Mlevenu plazmu natopiti sokom od limuna i pomorandže. Dodati prohlađen, otopljen puter. Sve dobro izmešati da se sjedini. Staviti u okrugli pleh i rasporediti u tanju koru. Staviti u frižider.
Voće posuti sa šećerom, dodati vodu i staviti da se prokuva. Kad provri, malo kuvati pa dodati 2 kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer u prahu i još malo mutiti. Zatim staviti i sir. Sve dobro sjediniti a zatim premazati koricu.
Rasporediti voćni fil preko kreme i sve staviti u frižider da se ohladi i još malo stegne. Prijatno!
Коментари
Постави коментар