Čiz kejk (cheese cake)




  Sastojci:

  • 300 gr mlevene Plazme
  • 125 gr otopljenog putera
  • 1 limun-sok
  • 1 pomorandža-sok
  • 300 gr voćne mešavine:malina, kupina, jagoda…
  • 150 gr šećera
  • 2 kašike gustina (skrobno brašno)
  • 80 ml vode
  • 500 gr slatke pavlake
  • 150 gr šećera u prahu
  • 500 gr Ala kajmaka (krem sir)


Priprema:
Mlevenu plazmu natopiti sokom od limuna i pomorandže. Dodati prohlađen, otopljen puter. Sve dobro izmešati da se sjedini. Staviti u okrugli pleh i rasporediti u tanju koru. Staviti u frižider. 

Voće posuti sa šećerom, dodati vodu i staviti da se prokuva. Kad provri, malo kuvati pa dodati 2 kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer u prahu i još malo mutiti. Zatim staviti i sir. Sve dobro sjediniti a zatim premazati koricu.

Rasporediti voćni fil preko kreme i sve staviti u frižider da se ohladi i još malo stegne. Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Parfois