Pizza rolat
Sastojci:
- 500 g debljih kora (za gibanicu)
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 4 kisele pavlake
- origano
- 2 veće kese kečapa
- 2 jaja
Priprema:
Pleh u kome će se peći obložiti alu-folijom (ničim ne mazati!)
Od ove količine se dobiju 2 debela rolata, koja se poredjaju u pleh jedan do drugog.
Svaki "rolat" pojedinačno, pravi se na sledeći način:
Prvu koru premazati kečapom (jedna kesica), preko nje staviti drugu koru - posuti je sa 150g šunke isećene na kockice i origanom; treću koru premazati 1 celom pavlakom i posuti sa 150g kačkavalja seckanog na kockice; četvrtu koru premazati jajetom (razmazati direktno na koru, brzo da se na razlije).
Uviti u rolat, zaviti krajeve i staviti u tepsiju. To sve ponoviti još jednom. Pre pečenja zaseči parčiće na oba rolata i svaki premazati sa po jednom celom pavlakom. Peći dok ne porumeni. Prijatno!
Коментари
Постави коментар