Piletina u sosu od pavlake i senfa




Sastojci:
  • 4 pilećih bataka
  • 4 pilećih karabataka
  • 450 g kisele pavlake
  • 4-5 kašike senfa
  • nekoliko čenova belog luka po ukusu
  • 1 dl ulja
  • so
  • biber
  • vegeta
  • 6-8 krompira

Priprema:  

U odgovarajućoj posudi pomešati kiselu pavlaku, senf, ulje, so, biber, vegetu i rendani beli luk, pa dobro sjediniti. Batake i karabatake umočiti u smesu, pa ih ređati u nauljenu tepsiju. Preostalom smesom preliti batake, a krompir isečen na kriške rasporediti između bataka. Tepsiju prekriti folijom i meso peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Skinuti foliju i vratiti tepsiju u pećnicu još 10 minuta. Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Zara