Njoke sa pečurkama
Sastojci:
- 2 pakovanja smrznutih njoka
- 400 g šampinjona
- 300 g mlečnjača
- 60 g putera
- glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 2 struka žalfije
- so
Priprema:
Žalfiju oprati, ocediti i odvojiti listiće. Mlečnjače i šampinjone očistiti, obrisati vlažnom krpom i iseći na dva do četiri dela. Luk oljuštiti i iseckati na komadiće. Zagrejati ulje i puter na tiganju. Ispeći već ranije pripremljene listove žalfije i izvaditi ih odmah posle prženja. Preliti pečurke mašću, peći ih pet minuta, a zatim posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati iseckan luk i peći dok ne porumeni.
Prema uputstvu za upotrebu, njoke kuvati u slanoj vodi dok voda ne provri, zatim ih ocediti, isprati hladnom vodom i ostaviti da se ocede. Dobro pomešati njoke, žalfiju i pečurke, posoliti, pobiberiti i servirati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар