Njoke sa pečurkama



Sastojci:
  • 2 pakovanja smrznutih njoka 
  • 400 g šampinjona 
  • 300 g mlečnjača 
  • 60 g putera 
  • glavica crnog luka 
  • 2 kašike ulja 
  • 2 struka žalfije 
  • so

Priprema:
Žalfiju oprati, ocediti i odvojiti listiće. Mlečnjače i šampinjone očistiti, obrisati vlažnom krpom i iseći na dva do četiri dela. Luk oljuštiti i iseckati na komadiće. Zagrejati ulje i puter na tiganju. Ispeći već ranije pripremljene listove žalfije i izvaditi ih odmah posle prženja. Preliti pečurke mašću, peći ih pet minuta, a zatim posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati iseckan luk i peći dok ne porumeni. 

Prema uputstvu za upotrebu, njoke kuvati u slanoj vodi dok voda ne provri, zatim ih ocediti, isprati hladnom vodom i ostaviti da se ocede. Dobro pomešati njoke, žalfiju i pečurke, posoliti, pobiberiti i servirati. 

Prijatno!




Популарни постови са овог блога

Parfois