Kineska piletina u narandžinom umaku




Sastojci:

  • 250 g pilećeg belog mesa bez kostiju
  • malo začina Kotanyi pečena piletina
  • malo začina Kotanyi grill piletina
  • malo soli
  • malo vegete
  • malo začina kineska mešavina
  • ulje za prženje

Za smesu za pohovanje:

  • 2 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika škrobnog brašna
  • 1 kašika vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo soli

Za umak:

  • 1 narandža
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica paste od ljutih papričica
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 2 kašike škrobnog brašna
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 dcl vode


Priprema:

Pileće belo meso narezati na kockice. Začine Kotanyi pečena piletina, Kotanyi grill piletina, so vegetu i kinesku mešavinu posebno izmešati pa utrljati u meso i pustiti da odstoji oko pola sata. Mikserom umutiti sastojke za pohovanje. Kockice mesa provući kroz masu za pohovanje i pržiti u dubljoj posudi u dosta ulja minut dva dok ne dobije zlatno-žutu boju. Pržene kockice odlagati u posudu obloženu salvetama da upiju višak masnoće.


Priprema umaka:
Narandžu oguliti, usitniti i izmiksati štapnim blenderom ili u čaši za frape. U tiganj staviti izmiksanu narandžu, smeđi šećer, đumbir, pastu od ljutih paprika i prokuvati oko 5 min. Kada provri dodati škrobno brašno razmućeno u vodi te kuvati 2-3 min. da se želira. Pohovane kockice piletina umešati u sos. Predivan prilog je dinstani pirinač. Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Zara