Kineska piletina u narandžinom umaku
Sastojci:
- 250 g pilećeg belog mesa bez kostiju
- malo začina Kotanyi pečena piletina
- malo začina Kotanyi grill piletina
- malo soli
- malo vegete
- malo začina kineska mešavina
- ulje za prženje
Za smesu za pohovanje:
- 2 jaja
- 4 kašike brašna
- 1 kašika škrobnog brašna
- 1 kašika vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo soli
Za umak:
- 1 narandža
- 3 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica paste od ljutih papričica
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 2 kašike škrobnog brašna
- 2 kašike soja sosa
- 1 dcl vode
Priprema:
Pileće belo meso narezati na kockice. Začine Kotanyi pečena piletina, Kotanyi grill piletina, so vegetu i kinesku mešavinu posebno izmešati pa utrljati u meso i pustiti da odstoji oko pola sata. Mikserom umutiti sastojke za pohovanje. Kockice mesa provući kroz masu za pohovanje i pržiti u dubljoj posudi u dosta ulja minut dva dok ne dobije zlatno-žutu boju. Pržene kockice odlagati u posudu obloženu salvetama da upiju višak masnoće.
Priprema umaka:
Narandžu oguliti, usitniti i izmiksati štapnim blenderom ili u čaši za frape. U tiganj staviti izmiksanu narandžu, smeđi šećer, đumbir, pastu od ljutih paprika i prokuvati oko 5 min. Kada provri dodati škrobno brašno razmućeno u vodi te kuvati 2-3 min. da se želira. Pohovane kockice piletina umešati u sos. Predivan prilog je dinstani pirinač. Prijatno!
Коментари
Постави коментар