Pasta sa povrćem i šunkom
Sastojci:
- 500 g paste
- 150 g šargarepe
- 100 g praziluka
- 100 g čeri paradajza
- 1 veća tikvica
- 100 g pršute ili šunke isečene na tanke listiće
- 4 jaja
- 50 g brašna
- muskatni oraščic
- 80 g sira ribanca
- vezica peršuna
- so, biber
Priprema:
1. Testeninu skuvajte u dosta slane vode da bude što italijani kažu al dente, isperite je i ocedite. Rernu zagrejte na 180° C. Šargarepu isecite na sitne kockice, tikvicu narendajte, a šunku isecite na tračice. Jaja razmutite s brašnom pa smesu začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
2. Izmešajte testeninu, šargarepu, tikvicu, pršutu i smesu od jaja i brašna, sve istresite u namašcenu vatrostalnu posudu i pecite 25-35 minuta.
3. Nakon 15 minuta pečenja pospite jelo sirom pa vratite u rernu. Listiće peršuna krupnije naseckajte, pospite po musaki i poslužite.
Коментари
Постави коментар