Pasta sa povrćem i šunkom




Sastojci:
  • 500 g paste
  • 150 g šargarepe
  • 100 g praziluka
  • 100 g čeri paradajza
  • 1 veća tikvica
  • 100 g pršute ili šunke isečene na tanke listiće
  • 4 jaja
  • 50 g brašna
  • muskatni oraščic
  • 80 g sira ribanca
  • vezica peršuna
  • so, biber

Priprema:
1. Testeninu skuvajte u dosta slane vode da bude što italijani kažu al dente, isperite je i ocedite. Rernu zagrejte na 180° C. Šargarepu isecite na sitne kockice, tikvicu narendajte, a šunku isecite na tračice. Jaja razmutite s brašnom pa smesu začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.

2. Izmešajte testeninu, šargarepu, tikvicu, pršutu i smesu od jaja i brašna, sve istresite u namašcenu vatrostalnu posudu i pecite 25-35 minuta.

3. Nakon 15 minuta pečenja pospite jelo sirom pa vratite u rernu. Listiće peršuna krupnije naseckajte, pospite po musaki i poslužite.




Популарни постови са овог блога

Zara