Plazma torta sa višnjama
- 300 g plazma keksa u komadu
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kesice krem šlaga
- 1 čaša kisele pavlake
- 250 g mlevene plazme
- 500 g višanja
- 350 ml mleka
- mleko za umakanje plazme
Priprema:
U vanglicu sipati slatku pavlaku, 2 kesice šlaga i 150 ml mleka. Sve zajedno izmiksati u čvrst šlag. Dodati čiselu pavlaku i još malo umutiti. Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati mlevenu plazmu.
Na tacnu složiti plazma keks u komadu koji smo pre toga umakali u mlako mleko. Keks složiti u tri reda. Preko kesa staviti beli fil, složiti višnje, zatim fil sa mlevenom plazmo. Preostali šlag umutiti sa 200 ml mleka i premazati tortu sa gornje strane. Ohladiti pre služenja.
Коментари
Постави коментар