Plazma torta sa višnjama






Sastojci:
  • 300 g plazma keksa u komadu
  • 500 ml slatke pavlake
  • 4 kesice krem šlaga
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 250 g mlevene plazme
  • 500 g višanja
  • 350 ml mleka
  • mleko za umakanje plazme

Priprema:
U vanglicu sipati slatku pavlaku, 2 kesice šlaga i 150 ml mleka. Sve zajedno izmiksati u čvrst šlag. Dodati čiselu pavlaku i još malo umutiti. Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati mlevenu plazmu.

Na tacnu složiti plazma keks u komadu koji smo pre toga umakali u mlako mleko. Keks složiti u tri reda. Preko kesa staviti beli fil, složiti višnje, zatim fil sa mlevenom plazmo. Preostali šlag umutiti sa 200 ml mleka i premazati tortu sa gornje strane. Ohladiti pre služenja.

Популарни постови са овог блога

Zara