Pečena bundeva sa djumbirom





Sastojci:

- Bundeva 3 kriške

- Voda 2 kašike
- Maslinovo ulje 5 kašika
- Čili u prahu 1 kašičica
- Med 1 kašika
- Djumbir - sveži 50gr
- So 1 kašičica
- Limun 2 kriške


Priprema:

Bundevu očistite i isecite na kriške. Stavite kriške u pleh. Upalite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje napravite preliv. U činiju sipajte mlaku vodu, ulje, čili, so, med i naribani sveži djumbir. Dobro promešajte pa prelijte po bundevi. 

Ubacite u rernu i pecite 40 minuta uz povremeno protresanje da se ne zalepi. Pre posluživanja iscedite krišku limuna po bundevi.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu