Kaneloni sa paradajzom






      Sastojci:

  • 400gr testa za kanelone
  • 300gr pilećeg belog mesa
  • 400gr paradajz pelata
  • pola veze mladog luka
  • 3 supene kašike ulja
  • 40gr brašna
  • 500ml obranog mleka
  • so
  • biber
  • origano
  •  40gr parmezana

Priprema:

Piletinu, pelat i mladi luk sitno iseći. Na malo ulja prodinstati piletinu, pa dodati mladi luk i na kraju pelat. Dinstati 10 minuta i pred kraj začiniti. Na ostatku ulja propržiti brašno, pa ga postepeno nalivati mlekom, dok se ne dobije sos određene gustine. Sos začiniti po ukusu i ostaviti na laganoj vatri da kuva 4-5 minuta. 

U pod­mazanu posudu sipati malo bešamela. Masom od piletine puniti testeninu i redjati u posudu. Kanelone preliti bešamel sosom, posuti parmezanom i zapeći u rerni od 20 do-25 minuta na 200C. Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Zara