Kaneloni sa paradajzom
Sastojci:
- 400gr testa za kanelone
- 300gr pilećeg belog mesa
- 400gr paradajz pelata
- pola veze mladog luka
- 3 supene kašike ulja
- 40gr brašna
- 500ml obranog mleka
- so
- biber
- origano
- 40gr parmezana
Priprema:
Piletinu, pelat i mladi luk sitno iseći. Na malo ulja prodinstati piletinu, pa dodati mladi luk i na kraju pelat. Dinstati 10 minuta i pred kraj začiniti. Na ostatku ulja propržiti brašno, pa ga postepeno nalivati mlekom, dok se ne dobije sos određene gustine. Sos začiniti po ukusu i ostaviti na laganoj vatri da kuva 4-5 minuta.
U podmazanu posudu sipati malo bešamela. Masom od piletine puniti testeninu i redjati u posudu. Kanelone preliti bešamel sosom, posuti parmezanom i zapeći u rerni od 20 do-25 minuta na 200C. Prijatno!
Коментари
Постави коментар