Hrskava piletina





Sastojci:
  •  pileće grudi
  •  sir (gauda ili trapist )
  •  mleko
  •  kornfleks
  •  ulje so i biber

Priprema
Piletinu operite, isecite na šnicle i osušite. Kornfleks sameljite, odmah posolite i pobiberite, a zatim sve to zajedno pomešajte. U posebnoj posudi pripremite mleko, a u drugoj narendajte sir. Šnicle najpre dobro umočite u mleko, zatim ih uvaljajte u narendan sir, a nakon toga u mlevene krekere. 


Poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu i dodatno pospite s malo krekera i sira (ako niste zadovoljni količinom koja se zalepila na meso). Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta. Nakon toga skinite foliju i ostavite da se peče još desetak minuta, dok površina ne postane hrskava. Jelo služiti uz pire krompir.
Prijatno!


Популарни постови са овог блога

Zara