Mooshema saveti za zdravo leto!


Sa prvim danima leta koje smo dočekali manje ili više spremni, vraća se staro dobro pitanje, kako izgledati što bolje na plaži :)

Jedan od naših omiljenih blogova Mooshema se tokom cele godine bavi ovim ali i mnogim drugim pitanjima vezanim za zdrav život, ishranu i vežbanje. 

Da li je prekasno za dijetu? Da li leti treba nastaviti sa vežbanjem? Na ova i druga pitanja nam je odgovorila autorka bloga Mooshema Tatjana, koja je 2012 dobila priznanje za najbolji blog sajt u Srbiji. Uživajte!


Ns za Dž: 
Za one koji ne znaju, kako ste došli na ideju da pokrenete sopstveni blog?
Mooshema:
Blog sam počela da pišem početkom 2007. godine, što će reći da je to jedan od najranijih blogova u regionu. Iako nikada od onda nisam prestajala da ga redovno održavam, uspela sam tokom vremena skroz da mu promenim teme i na neki način usko specijalizujem na tekstove zdravog stila života. Blog je moj lični dnevnik, odražava moje lične emocije, stavove i životne faze, tako da smo i sada u potpunom saglasju. Mislim da je to i jedini recept za dugovečnost bloga.

Pošto je blog lična stvar, lični dnevnik, ja sam počela da ga pišem iz potrebe da sa ljudima podelim ono o čemu razmišljam. Budući da je od prvog dana Mooshema imala svoje čitaoce, to mi je dalo dodatnu inspiraciju da istrajem ovolike godine.

Ns za Dž: 
Za sve nas koji smo se malo ulenjili tokom zime, da li smatrate da smo zakasnili da počnemo sa vežbanjem i zdravom ishranom?
Mooshema: 
Nikada nije kasno! Ni kalendarski, ni po ličnoj karti, ni po broju koji prikazuje vaga! Onaj trenutak, kada odlučite da promenite svoje navike i stil života, najbolji je trenutak. Da bi se istrajalo, najvažnije je da to nije sezonska odluka, nešto što se tiče datuma za koji vam je potrebno da izgledate bolje ili obučete nešto što vam je sada usko. Ti kratkoročini ciljevi obično budu kratkog daha. Da bismo istrajali, potrebno je da gledamo širu sliku: ne samo trenutni konfekcijski broj, već stanje opšteg zdravlja i raspoloženja. Sliku celog svog budućeg životnog stila.
Ns za Dž:
Da li možete da nam otkrijete neke tips&tricks kako da ovog leto poboljšamo figuru uz pomoć pravilne ishrane?
Mooshema:
Leto je idealno za to. Voće i povrće, veliki izbor i koliko toliko povoljne cene (zvučim kao reklama :-) ). Male promene mogu dugoročno da donesu veliku razliku. Na primer, 2/3 svake porcije povrće, umesto kifle voće, umesto gaziranog soka čaša hladne vode. Kuvano i prijano umesto pohovano i prženo... Treba iskoristiti ove vrućine kada ni sami nemamo potrebu za teškim jelima, da maksimalno pojednostavimo i olakšamo svoje obroke. Što više boja u tanjiru, znak je da radimo dobro.

Ns za Dž:
Kakvu fizičku aktivnost preporučujete u ovim toplim danima?
Mooshema:
I ja sam bila u problemu kako da se organizujem s ovim vrućinama i rekreacijom. Za mene je ovo period kada je idealno trčati, ali se smanjuje broj odgovarajućih termina u toku dana i svodi se na rane jutarnje ili kasne večernje sate. Znači, trčanje, duže šetnje ili vožnja bajka, po zalasku sunca, na primer. Bazen i plivanje. Klimatizovani fitnes centri. Sve aktivnosti su dovoljno dobre, jedino što se zaista moramo čuvati jakog sunca.


Ns za Dž: 
I za kraj, volele bismo da uputite našim čitaocima motivacionu poruku kako da istraju u vežbanju i zdravoj ishrani!
Mooshema:
Ne možete izgledati i osećati se drugačije i bolje, ako nastavite da radite ono što ste radili do sada. Ako želite od svog života nešto drugo, morate početi da radite nešto drugo. U svemu tome, najteže je početi, to je pravi i jedini izazov. Ali, dobra vest je, kada jednom počnete, najteža stvar je prekinuti :-) Zato, pristanite da vam na početku bude malo neprijatno. Isplatiće vam se višestruko.
Популарни постови са овог блога